nieuws overzicht

 • Expositie: Science Meets Art and Art Meets People

  In de hal van de Minderbroedersberg is een expositie te zien over de samenwerking tussen Derya Zenginoğlu, multidisciplinair kunstenaar en Pamela Habibović, hoogleraar Anorganische Biomaterialen van de Universiteit Maastricht.

 • Expositie in de Universiteitsbibliotheek: Ontmoeting met ‘de Ander’

  Reisboeken naar Noord-Amerika, Japan en China uit de Jezuïetencollectie van de Maastrichtse universiteitsbibliotheek, 1500-1900 25 juni – 25 oktober 2014 Locatie: universiteitsbibliotheek begane grond

 • Wiskunde is even mooi als kunst

  Uit hersenscans bij wiskundigen blijkt dat hun hersenen op exact dezelfde manier reageren bij het zien van een mooie wiskundeformule als bij een artistiek meesterwerk. Dat blijkt uit een Brits onderzoek dat is verschenen in Frontiers in human neuroscience. De wetenschappers vermoeden nu dat er een neurobiologische basis is voor mooiheid.

 • Open Monumentendagen 'Macht en Pracht'

  De Universiteit Maastricht neemt dit jaar weer deel aan de Open Monumentendagen. Het thema is ditmaal: ‘Macht en Pracht’.

 • Kunst en Erfgoedroute beschikbaar

  De Kunst- en Erfgoed Route in de Binnenstad start op de Minderbroedersberg 2-4 en de Kunst- en Erfgoed Routeroute Randwyck start op de Universiteitssingel 40.

 • ''Walk, Kiss, Hear and Sing '' nog te zien

  De tentoonstelling ''Walk, Kiss, Hear and Sing '' is nog te bezichtigen tot en met 31 december 2012

Open Monumentendagen 'Macht en Pracht'

03 september 2013

 

/

In het weekend van 14 en 15 september openen veel monumenten van Macht & Pracht hun deuren en is er volop aandacht voor diverse vormen van macht, zowel economische en politieke macht, alsook geestelijke macht en de krijgsmacht. Zo kan het publiek onder meer de cour van de Hof van Tilly , het Oud-Gouvernement en de Commandantswoning bezoeken. Er zijn rondleidingen met student gidsen en in het Oud-Gouvernement zijn theatervoorstellingen - ‘Hoe kom ik daarboven - ’te zien van het theatergezelschap ‘Het Verbond’.

Meer informatie over deze voorstelling: uit de Limburger van 12 september 

Het volledige programma van Maastricht is hier te downloaden:

Zie ook: de algemene website van Open Monumentendagen