Archief overzicht

Restauratie klaar!

30 juni 2011

Het restauratie atelier Tonnie Rijken heeft de 2 kunstwerken uit de UM collectie gerestaureerd. Zoals in eerdere nieuwsberichten te lezen is geweest, betreft het een schilderij van Benoit Hermans en Ger Brouwers. De restauratie van deze kunstwerken is zeer voorspoedig verlopen, hoewel er toch ook enkele hindernissen waren te nemen, hetgeen in de beide restauratieverslagen te lezen valt. (restauratieverslag Hermans en Brouwers)

We zijn verguld met het resultaat van de beide restauraties Zo is de beschadiging in het werk van Benoit Hermans, een scherpe scheur, weer geheel hersteld. Dit werk maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Walk,Kiss, Hear and Sing, die nog steeds te zien is aan de Universiteitssingel 50.

Het werk van Ger Brouwers is, na restauratie, zeker een verrassing te noemen. De prachtige kleuren van weleer zijn tevoorschijn gekomen en het is echt een sensatie voor het oog. Dit schilderij werk wordt nu geplaatst in het pand aan de Grote Gracht 86.src=plaatje.php?id=42&ext=_groot